Spar op til 70% på varmeregningen – vælg en varmepumpe

Spar op til 70% på varmeregningen – vælg en varmepumpe
Like og følg os!
Pin Share

Sponsoreret

Vil du spare op til 70% på din varmeregning? Så giver det rigtig god mening at investere i en varmepumpe – det er ikke kun en fornuftig investering på kort sigt, men også på den lange bane.

Du sparer penge her og nu, samtidig med at du får en mere miljøvenlig løsning, der gør dig uafhængig af fossile brændstoffer som olie og gas. En varmepumpe bruger kort og godt luften til at opvarme boligen – og din varmeregning vil derfor ikke på samme måde blive påvirket af ydre faktorer på verdensmarkedet.

Du skal godt nok stadig bruge el til din varmepumpe, men dit elselskab tilbyder dig billigere strøm, når du vælger en varmepumpe. Du kan samtidig få tilskud til installationen. Så hvorfor vælge en varmepumpe? Det kan ganske enkelt bedst betale sig!

Hvad skal jeg overveje inden køb af varmepumpe? 

Som forbruger skal du kende forskellen på luft til luft varmepumper og luft til vand varmepumper, inden du tager det endelige valg. Valget kommer helt og holdent an på, om du skal bruge en primær eller supplerende varmekilde – og om varmepumpen både skal kunne opvarme boligen og give dig varmt brugsvand. En luft til vand varmepumpe som Waterstage kan give dig begge dele i en kombination med en masse smarte funktioner såsom WiFi-styring, mens luft til luft varmepumper udelukkende er designet til at opvarme boligen.

Uanset om du vælger det ene eller det andet, bør du gå benhårdt efter en energieffektiv varmepumpe med en høj SCOP-værdi, gerne over 4.

SCOP viser dig, hvor mange kW varme du får pr. kW strøm. Har varmepumpen en SCOP-værdi på 4, får du 4 gange så meget energi, som maskinen forbruger.

Så kig gerne efter både SCOP-værdi og energiklassificeringen, så du ved, at du får fuld valuta for din investering.

Er der ulemper ved en varmepumpe?

Du skal være OBS på, at en varmepumpe både kræver en udedel og indedel – det kræver noget plads. Indedelen til en luft til luft varmepumpe er også mere afhængig af en optimal placering, da den blæser luften ud fra ét centralt sted, mens en luft til vand varmepumpe i stedet opvarmer boligen via vandbårne varmekilder, såsom radiatorer. Varmepumper er også blevet kritiseret for at larme en del – især udedelen kan stå og summe en del, hvilket kan være en gene for naboerne. En varmepumpe bliver aldrig helt lydløs, men en producent som Fujitsu står bag en række særligt lydoptimerede varmepumper med teknologier, der er hentet fra flyindustrien. 

Hvilke former for varmepumper findes der?

De to hovedkategorier er luft til vand og luft til luft varmepumper.

Eftersom en luft til vand varmepumpe skal kobles op på den vandbårne varmekilde, har den en mere fastlåst konstruktion for indedelen.

Med luft til luft varmepumper kan du imidlertid vælge en lang række forskellige designs på indedelen – den kan både monteres som en sky i loftet, som en smart gulvmodel eller som en væghængt model, der sparer plads på gulvet.

Indedelene kan også både fås i mere slanke modeller og med forskellige finishes, så de kan integreres naturligt i den eksisterende boligindretning.

Se de mange modeller på Klimalux.dk.