Sådan får du det rigtige hold som iværksætter

Like og følg os!
Pin Share

Sponsoreret indhold.

Når man skal være iværksætter, så er der mange ting, man skal have styr på. Man kan selvfølgelig ikke have styr på det hele, og i artiklen får du en tips til, hvordan du får uddelegeret opgaverne, til de personer som er eksperter på de områder, du ikke selv er ekspert i.

Du får også tips til, hvordan du får testet, om den idé til virksomheden er god eller dårlig. Til sidst får du tips til, hvordan du bedre får styr på dine regnskaber.

Læs her om mine tre bedste tips til iværksætteri.

Brug dit netværk

Når du er i iværksætter, så er din forretning din egen baby. Det betyder, at du har svært ved, at få andre til at tage ansvaret for din baby. Dog er der forskellige personer, der kan lære din baby forskellige ting, og som er eksperter indenfor forskellige områder. Det samme er der med din virksomhed, her kender du din virksomhed bedst, og du vil gerne gøre alt i din virksomhed, dog har din virksomhed bedre af at du ansætter nogle, som er eksperter indenfor de forskellige områder. Det er vigtigt når du har startet en virksomhed, at du er god til alle områder indenfor forretningen. Du kan ikke selv styre alle områder i virksomheden. I starten af iværksætter virksomheden, er der ikke meget egenkapital, derfor kan man som indehaver af virksomheden, blive nødt til at afgive ejerandel, hvis man vil have de rigtige eksperter ind i virksomheden. Der er mange, der siger, at man aldrig må afgive procenter af ens virksomhed, det kan dog blive nødvendig for at virksomheden skal overleve og endda vokse.

De eksperter man gerne skal have ind i virksomheden på kort eller langsigt, skal findes et sted, hvis det ikke lige er personer du kender. Derfor er det godt, at få hjælp af sit netværk til at finde de rette personer indenfor de områder, som du selv ikke er ekspert i. Hvis du for eksempel er god til marketing og ikke er så skarp til at sælge, så er det vigtigt, at du enten får ansat en person i firmaet, der er god til at sælge, eller at du får et eksternt bureau til at stå for salget.

 

Headhunting

Du kan også få fat i kompetente eksperter inden for forskellige områder ved at headhunte disse personer. Det kan være en svær proces selv at headhunte personer i forskellige virksomheder, derfor kan det godt betale sig, at kontakte et firma som arbejder med headhuntingtil dagligt. De er bedre til at researche og finde de rigtige personer, dertil ved de også, hvordan de skal kontakte dem, og hvad de skal sige for at fange deres interesse. Dertil har de meget erfaring i, at forhandle og det er altid godt, at have en forhandler på sin side, dertil kan man så aftale en maksimumandel af virksomheden, man må tilbyde den rigtige kandidat. Det er specielt nøgleprofiler, der er meget eftertragtet, og det kan derfor være svært at lande disse aftaler alene.

 

Uddan dig til ekspert

Det kan være svært, at lande alle de eksperter man ønsker uden at afgive hele forretningen. Dertil er der også mange afdelinger, og områder man skal dække med eksperter. Derfor kan man med fordel udvide sine kompetencer, og blive ekspert indenfor flere områder eller i det mindste udvide ens ekspertområde med mere information. Du kan derfor med fordel tage kurser hos IBSC, og blive ekspert indenfor mange forskellige områder med alt fra E-handel & web til Human resources.

Tak for at du læste med. Jeg håber du blev inspireret til, at udvide dit team til et hold af ekspert, for på den måde at få en virksomhed som vokser.