Iværksættere og lønudbetaling

Iværksættere og lønudbetaling
Like og følg os!
Pin Share

Sponsoreret indhold.

Vær din egen arbejdsgiver: Fra opstart af virksomhed og fremefter

Fastlæggelse af din løn er en af ​​de vigtigste beslutninger, du vil komme ud for som virksomhedsejer. Sådan gør du det.

(Spring ned til bunden hvis du vil vide, hvordan du får et lønsystem til at udbetale din løn med.)

Lønninger til iværksættere

Det er en gammel konflikt, enhver iværksætter står over for, når iværksætteren planlægger deres virksomhed: Hvad betaler jeg mig selv i løn? De to mest almindelige tilgange til denne udfordring er:

1. Betal dig selv nok til at kunne komme videre.

I det mindste under opstarten, bør de have penge nok til at kunne arbejde videre på dit projekt. Argumentet her er, at du skal minimere dine udgifter for at producere nok ​​kapital, for at gøre din virksomhed til en succes. Også ved at reducere dine udgifter, eksempelvis til lønninger vil dit nettoresultat stige, hvilket giver virksomheden mulighed for investeringer, indtil den er veletableret og økonomisk kan hvile i sig selv.

2. Betal dig selv, hvad du er værd.

Byg det ind i din forretningsplan, så du har en præcis fornemmelse for, hvor meget kapital/hvor mange investeringer du skal bruge for at finansiere din virksomhed. Ved at betale dig selv, hvad du er værd, laver du ikke et kunstigt portræt af den virksomhed, der vil ændre sig, når du får succes og pludselig vil tage diog betalt for dine ydelser – driftsomkostningerne forbliver nemlig de samme.

Så hvordan ved du, hvad der er nok til at kunne klare dig i hverdagen eller hvad du er værd? Du skal lave en vis planlægning og anevnde nogle simple udregninger, og derefter skal du budgettere disse beløb i dine indtægter og måske ligefrem i din pengestrømsanalyse. Så du ved, hvor meget driftskapital/driftsinvestering du har brug for, for at udvikle din virksomheds.

Men hvad sker der, når du når break-even og virksomheden vokser? Det punkt hvor du begynder at tjene mange penge? Der er mange faktorer, der går ind i ligningen, såsom driftsomkostninger og skattekrav. Du skal afbalancere dine behov imod det, du mener er værd, hvad du har brug for at klare dig i hverdagen, og hvad virksomheden skal bruge for at fungere.

løn

Hvad skal din løn være, hvis du selv kan bestemme?

Udregn din løn: forskellige modeller

Som vi nævnte ovenfor, er der to metoder, du kan bruge til at afgøre hvad din løn skal være under opstart.

Den første metode angiver at du betaler dig selv nok til at opfylde de grundlæggende behov du har for at kunne leve. Afhængigt af din situation betyder det at du skal have nok indkomst til at kunne dække dine regninger, mad og andre diverse leveomkostninger.

Afslår du fra alle ekstraordinære udgifter i et stykke tid og vænner du dig til bare det helt grundlæggende udgiftsniveau, har du en ide om, hvor meget det kræver at kunne leve sådan. Hvis du er vant til at spise ude syv dage om ugen, eller går du ofte ned til den lokale McDonald’s- måske en eller to gange om ugen, så må du måske vænne dig til pasta og havregryn i en længere periode.

For at begynde at planlægge hvad din løn skal være, skal du sammensætte din eget personlige årsregnskab, der indeholder alle dine leveomkostninger og eventuelle gæld samt muligvis kort- og langfristede lån. Dette kan være en af ​​de mest vanskeligste ting at gøre under en opstart, fordi du skal ud i alle hjørner af din økonomi. Men husk: Du vil sikre dig, at din indkomst fra virksomheden vil være nok til at dække dine udgifter – samtidigt med, at du kan overleve!

Dit personlige årsregnskab skal indeholde en liste over fælles udgifter du måtte have. Generelt må du medtage al din gæld før du planlægger den løn du vil kræve hver måned. Hvis ikke du er detaljeret og får alt med, risiskerer du at du kommer til at at skulle låne penge til finansiere din virksomhed med.

Årsregnskaber med din revisor kan være vigtige – husk dem!

Når du har angivet et beløb for hver af de elementer du kan finde på dit månedlige budgetark, skal du tilføje realistiske udgiftsniveauer. Så får du de tbedst mulige udgangspunkt for at vide hvad du bør få i løn. Husk, når du sammensætter din liste med alle dine udgifter skal du huske ikke kun at medtage de månedlige udgifter, men også de kvartalsvise, halvårlige og årlige udgifter. Du skal finde alle oplysninger om dine udgifter og økonomi.

En anden måde hvorpå du kan udregne din løn, er at angive hvor meget du mener du skal have i løn. Hvad er din helt basale værdi? Hvor meget føler du, at du er værd? Det er naturligvis et meget subjektivt spørgsmål.

Du kan også læse om det at være iværksætter her.

Det er trods ofte forskel på, hvad du mener du selv er værd, og så hvad din værdi er på arbejdsmarkedet.
Der er selvfølgelig mange mennesker der begynder som selvstændige, fordi de ønsker at opnå en vis økonomisk frihed for dem selv og deres familier. Det er et meget typisk billede, at du ønsker at betale dig selv et grundlæggende minimum af, hvad din nuværende markedsværdi er – plus lidt mere. Så hvis du har en uddannelse som elektriker, og markedet siger at elektrikere som minimum får 30.000 kroner i måneden, er dette ofte dit grundlæggende minimum. Og det er præcis, sådan du opretter ligningen for at afgøre, hvad din månedlige løn fra din virksomhed skal være.

For at bestemme dit grundlæggende minimums værd, så start med at skrive din nuværende løn eller timeløn ned på et papir. Her har du hvad din markedsværdi er på nuværende tidspunkt. Dette er, hvad du som minimum ønsker at få, for at gå videre med din virksomhed. Men markedsværdi er ofte ikke det samme som din grundlæggende værdi. Der er en forskel. Grundlæggende værdi er din markedsværdi plus en procentvis stigning baseret på tre til fire gange inflationen.

Inflation og lønninger

Men hvorfor skal du tage højde for en procenduel stigning udfra markedsværdien? Som nævnt er markedsværdien et minimum, en form for udgangspunkt. Men det tager ikke højde for det store ansvar du har for at drive en virksomhed eller den værdi du repræsenterer for virksomheden som ejer. Disse faktorer taget med i betragtning, er din grundlæggende værdi bestemt ved hjælp af følgende ligning:

(MW (12) [1 (I (4) = BW

I denne ligning er markedsværdien (MW) din samlede årlige løn minus eventuelle bonusser eller overarbejde. Divider den årlige markedsværdien med 12 for at få et månedligt beløb. Multiplicér derefter dette med inflationen (I) ganget med 4.

Nedbryd dine opgaver – så kan du finde dine udgifter og hvad det er du skal fokusere på.

Antag for eksempel at du tjener 150 kr. pr. time i dit nuværende job. Ved 150 kr. pr. time vil din årlige løn være 288.600 kr. Din årlige løn på 288.600 vil derefter blive divideret med 12, hvilket resulterer i en månedlig indkomst på 24.050 kr. På det tidspunkt du bestemmer dit grundlæggende værdi, er inflationen fire procent. For at tage højde for infaltionen skal vi gange fire procent med din månedsløn, og din grundlæggende månedsløn (værdi) ville være 25.012 kroner.

Selvfølgelig er dette bare en anbefalet model, du kan bruge, når du vil bestemme, hvad du vil betale dig selv i løn, i løbet af opstartsperioden for din virksomhed, indtil du rammer break-even. Du kan bruge hvilken som helst model du ønsker. Tanken her er at give dig en realistisk ide om, hvad der er rimeligt at udbetale dig selv i løn.

Break-Even og videre

Fastlæggelse af din løn under planlægningsfasen under opstart af din virksomhed er vigtig, fordi du skal medtage din indkomst i de regnskaber, du vil anevende for at få yderligere finansiering til din virksomhed. Selvom du finansierer din virksomhed selv, skal du have disse oplysninger med dig; Ellers vil din virksomheds overskud ikke give et korrekt billede af din situation.

Enhver bank eller investor, der kigger din plan igennem, vil kontrollere din økonomi meget omhyggeligt.

De vil se på disse fremskrivninger for at sikre, at du kan tilbagebetale et eventuelt lån fra virksomhedens overskud. Hvis de ejer egenkapital i virksomheden, skal de bestemme, hvor stor en afkast de kan forvente sig af deres investering. De vil kontrollere pengestrømsanalysen for at sikre, at du har nok til at dække dine egne leveomkostninger, indtil virksomheden er rentabel – medmindre du selvfølgelig har en separat indkomst et andet sted fra.

Husk på, at det i løbet af det første års forretning tager det typisk tre til seks måneder for at opnå break even. Men så kommer en nyt spørgsmål frem. Når du når til break even, ændrer du så din løn? Hvis du tror du kan gøre det, så vil du foretage en af de mest almindeligt forekommende fejl, en iværksætter kan gøre.

Startup camp

Deltag i vores Startup camp, hvor du får massiv sparring!

Bare fordi du har nået break-even, betyder det ikke, at din virksomhed er rentabel eller er en stabil forretning. Hvis du betaler dig selv mere når i rammer break even, så vil det øge dine udgifter betragteligt, hvilket vil kræve større indtjening fra virksomheden, så udgifter og indtægter kan matches. Med andre ord, du har lige kastet din virksomhed ud i jagten på penge og investeringer igen. Hvis du betaler dig selv din grundlæggende værdi, også efter et break even, så skal du ikke ud og finde flere penge, i det mindste i et stykke tid.

Hvad er den bedste metode?

Efter at du har nået break-even, er den bedste metode til at øge din løn, nemlig at binde en bonus til din faste løn når der er vækst i virksomheden. Eksempelvis, hvis selskabet vokser 10 procent i første kvartal efter break-even, skal du tage din grundløn og tilføje en 10 procent bonus til den. På den måde, trækker du ikke fler epenge ud af virksomheden, end du kan stå inde for.

Hvis du fortsætter med dette eksempel: Din grundløn var 25.012 kroner pr måned og du vil kunne gange det antal med tre (antallet af måneder i et kvartal) og tilføje 10 procent. Derfor har du:

(25.012 (3) (10 procent = 27.513,2

Det ville give dig en bonus på 2.501,2 kroner.

Efter dit første fulde år i virksomheden, når du har opnået break-even, kan du vurdere din virksomhed igen, for at bestemme den årlige vækst og dermed øge din løn i overensstemmelse hermed. Antag, at selskabets salg er vokset 50 procent i det første år efter break-even. Dit nuværende lønniveau er 25.012 kroner, baseret på det grundlæggende lønningsværdi eksempel. Multiplicer den løn med 150 procent, og du vil få din nye årlige løn. Du kan beholde bonusindtægterne efter det første år efter break-even, hvis du vil. Hvorfor ikke kompensere dig selv for din virksomheds øgede indtægtsformået, trods alt?

De praktiske spørgsmål: Hvordan får du lønnen udbetalt?

En af de helt centrale praktiske spørgsmål enhver virksomhed må stille sig, er hvordan får jeg min løn udbetalt?

Hvordan går jeg min løn udbetalt?

Allan Mortensen – Quickcars import

Vi har fået flere henvendelser her på siden om det spørgsmål, som du sikker kan se på kommentarerne.

Typisk kan man selv udfylde et lønskema, helt efter lovgivningen – men det er de færrreste der gør det. Det kræver ganske enkelt specialviden at gøre det. Derfor anvender flere og flere virksomheder lønsystemer, der kan hjælpe dem til bedre at udbetale den løn de skal have. Det kan vi kun anbefale herfra. vi har arbejdet med flere lønsystemer, og mener at de bedste systemer er de, der har været længst på markedet. Der er ganske enkelt for mange fejl i nyere programmer, da disse programmer ikke altid tager højde for den til tider virkelig komplekse lovgivning på området!

De ting, du skal have, er:

Har du taget højde for de fire ovenstående punkter, så er du rigigt godt klædt på, til at starte egen virksomhed, udregne din løn og også at udbetale denne. God fornøjelse!