Hvad er en iværksætter?

Hvad er en iværksætter?
Like og følg os!
Pin Share

Sponsoreret indhold.

Definitionen af en iværksætter

Interessant nok, så er der en debat om hvordan man defininerer det, at ​være ​en iværksætter. Nogle eksperter har en meget bred definition, der omfatter alle, der arbejder for sig selv som værende iværksættere. Andre eksperter har et mere snævrert synspunkt, hvilket handler om, at en iværksætter ikke kun arbejder for sig selv, men også at hans eller hendes forretning indebærer et element af innovation og ledelse.

Dog synes alle eksperter at være enige om, at en iværksætter tager en ide eller koncept, udvikler en forretning omkring denne ide, forvalter en virksomhed og tager ligeledes både risikoen og succesen på sine skuldre.

Typer af iværksættere

Hold møder i vores lokaler

En af grundene til, at der er uenighed om definitionen af ​hvad en ​iværksætter er, er at den omfatter så mange forskellige former for selvstændige virksomheder. Nogle almindelige typer af iværksætteri omfatter:

Små forretninger: Dette omfatter mindre enmandsvirksomheder og lokale virksomhedsejere. Men også små virksomheder som partnerskaber, IVs’ere (Iværksætterselskaber). Generelt er det enhver virksomhed, der har mindre end 5 ansatte, ifølge Small Business Administration leksikonet.

Hjemme-baserede virksomheder: En hjemme-baseret virksomhed kunne passe ind under kategorien af ​​små virksomheder, men den primære faktor i dette tilfælde er, at den drives hjemmefra, i modsætning til andre virksomheder, der har et kontor eller et fysisk lokale. Men bare fordi en virksomhed drives hjemmefra, betyder det ikke, at det ikke kan konkurrere med større virksomheder. Faktisk er mange store virksomheder blevet startet hjemmefra eller i en garage for den sags skyld. Der kan også nævnes et hav af webshops, som med stor succes er startet op hjemmefra. Se et eksempel på en webshop, som er startet op hjemmefra her.

Online Business: Internetbaserede forretning kan være små, hjemme-baserede eller endda meget store virksomheder.

Den primære forskel her er, at virksomheden primært drives online. Dette omfatter også virksomheder som Amazon eller andre e-handelsvirksomheder, ebay og etsy ejere og enhver anden virksomhed, der lader størstedelen af ​​sin forretning være online.

Opfindere: For at en opfinder skal betragtes som en iværksætter, skal han ud over at få ideen til at bygge et produktet også være stand til at få produktet ud på markedet.

Serial entrepreneurs: Mange iværksættere får mest glæde af at starte og bygge en forretning, men ikke det at sidde i den fortsatte ledelse, når først iværksættervirksomheden er etableret. Derfor arbejder de hurtigt videre, for at kunne lancere en ny ide. De betragtes stadig som iværksættere, fordi de opererer og påtager sig risiko i virksomheden, indtil de ejer den og den er en “rigtig” forretning.

Andre gange, kan man karakterisere serielle iværksættere som personer der jonglerer med flere virksomheder på én gang, og har flere forskellige indtægtkilder.

Karakteristik af en succesfuld iværksætter

Nogle siger, at det tyder på, at iværksættergenet er noget medfødt, en egenskab man har erhvervet sig ved fødslen, mens andre er dybt uenige og tror på, at alle kan blive iværksættere. Uanset om en person er født til at blive iværksætter eller har udvikler evene til at blive det, er der bestemte karakteristika og træk, der er påkrævet for at blive en succesfuld iværksætter, herunder disse:

Passion

Taler du med succesfulde iværksættere, og vil du næsten altid høre ordet lidenskab, når de beskriver hvad de gør. Eftersigende er din passion en af ​​de bedste forudsigelser for at du får succes som iværksætter.

Uafhængig tænkning

Iværksættere tænker ofte uden for boksen.

Ukuelig optimisme

Det er svært at lykkes i noget, hvis du ikke tror på et godt resultat. Iværksættere er drømmere og tror, ​​at deres ideer er mulige, selv når drømmene virker uopnåelige.

Selvtillid

Man skal ikke sige, at iværksættere aldrig har selvtillid, men de er i stand til at overvinde deres usikkerhed og tror, ​​at de kan nå deres mål.

Ressourceforbedrende og problemløsere

Manglende viden og ressourcer er noget alle iværksættere kende til, men rigtige iværksættere får det, de har brug for, eller finde ud af hvordan skal skal skaffe det, eller de finder ud af hvordan man bruger det, de har, for at overkomme et problem. De lader aldrig problemer og udfordringer komme i vejen for deres succes men i stedet for finder de måder hvorpå de kan nå deres mål på trods af vanskelighederne.

Fasthed og evne til at overvinde modgang

Iværksættere stopper ikke ved den første, den anden eller forhindring nummer 100 for den sags skyld. For dem er nederlag ikke en mulighed, så de fortsætter med at arbejde for succes, selv når tingene går galt.

Hav masser af passion for det du gør – og luk dine aftaler!

Vision

Nogle af de strengere definitioner af iværksætteri omfatter at man har en stærk vision som et nødvendigt element af det at være iværksætter. Det hjælper at kende dit slutmål, når du starter. Endvidere er visionen det brændstof, der driver dig frem mod dit mål. Også når tingene ser sort ud.

Fokus

Det er nemt i denne hurtige, konstante info-in-your-face-verden at blive distraheret. Dette gælder især for nystartede virksomheder, der ofte bliver ledt på et sidespor fordi de ikke holde øjet på bolden. Succesfulde iværksættere fokuserer på, hvad der vil bringe resultater – og ikke andet!

Handlingsorienteret

Iværksættere forventer ikke at noget kommer af ingenting, og de venter ikke på, at der sker noget. De er doers. De overvinder udfordringer og undgår udsættelse. Med andre ord; de handler!

Sådan bliver du en iværksætter

En af de vigtige ting, omkring det at blive iværksætter er, at alle kan gøre det. Steve Jobs, Bill Gates og Mark Zuckerberg var på college, da de startede henholdsvis Apple, Microsoft og Facebook.

Verden er fyldt med iværksættere, du aldrig hørt om, hvem der havde en ide og har transformeret det ind til en virksomhed. At blive iværksætter er ikke svært, men det er hårdt arbejde og kræver mange trin, herunder:

  • Konstant videreudvikling af de ovennævnte egenskaber.
  • En god ide
  • En plan/vision
  • Konsekvent gennemførelse af planen.