HR-platform til private skoler

HR-platform til private skoler
Like og følg os!
Pin Share

Sponsoreret

En fundamental del af enhver skole er dens lærere. Det er deres engagement og viden, der virkelig kan løfte skolen og dens elever. Derfor er det også vigtigt med den rette HR-platform til skoler. Platformen skal hjælpe med at optimere medarbejdernes hverdag, så de lettere kan fokusere på deres kerneopgave; nemlig at skabe veluddannede og velfungerende elever.

Derfor skal hverken lærere eller administrative medarbejdere bruge deres tid på HR-opgaver, som er uorganiseret og rodet. I stedet bør alle skoler investere i en effektiv og organiseret platform til skoler. Det letter både medarbejderes hverdag og øger arbejdsglæden. Du kan læse meget mere om HR-platforme til private skoler i det følgende, både friskoler og private grundskoler.

Hvad er en HR-platform?

En HR-platform til skoler er et softwaresystem, der gør alle de administrative opgaver lettere. Systemet formår at automatisere og digitalisere en række arbejdsgange, så de administrative medarbejdere såvel som lærerne skal bruge mindre tid på administrative opgaver.

Blandt andet kan systemet gøre det nemmere at rekruttere lærere, udarbejde ansættelseskontrakter, afholde MU-samtaler og meget mere.

Hvad kan en HR-platform bruges til?

Det er naturligvis forskelligt fra branche til branche, hvad en HR-løsning skal indeholde og kunne leverer. Når det kommer til friskoler og private grundskoler, er der ofte et ønske om at kunne automatisere og digitalisere trivselsmålinger, MU-samtaler og efteruddannelser. Derudover kan der også være en række krav, som du ønsker at et HR-system til netop din skole også skal kunne leve op til.

Foruden alle de mere særlige funktioner, skal systemet naturligvis også kunne rumme en del grunddata. For eksempel data om både elever og lærere. Derfor er det naturligvis også vigtigt, at løsningen altid lever op til den gældende GDPR-lovgivning.

Hvilke fordele er der ved en HR-platform?

Fordelen ved den rette platform er, at det letter hverdagen for både lærere og andre skole medarbejdere. For en lærer vil der altid være en del administrativt arbejde. Det kan desværre ikke undgås, men arbejdsmængden kan helt klart nedsættes, når læreren anvender det rette HR-system.

Når en lærer kan minimere tidsforbruget på administrative opgaver, frigiver det i stedet tid, som vedkommende kan bruge på den absolut vigtigste opgave; nemlig at bruge tid med eleverne.

Findes der en HR-platform til private skoler?

For at kunne få det optimale ud af en HR-platform er det vigtigt, at det egner sig til den specifikke branche. Hvis du derfor arbejder som skoleleder, er det vigtigt, at du finder en HR-løsning til skoler.

Der findes forskellige funktioner, som et HR-system skal indeholde, hvis det skal anvendes af friskoler og private grundskoler. Derfor bør du også altid investere i et system, der netop er skabt til skoler.

Det vil blandt andet betyde, at der er mulighed for at få et overblik over de årlige trivselsmålinger på skolen. Lige sådan vil du også kunne danne dig et overblik over de forskellige læreres efteruddannelser og kompetencer.