Få styr på iværksætter livet og dit parforhold

Like og følg os!
Pin Share

Sponsoreret indhold.

Det der afgør om man kan vedligeholde et romantisk forhold, samtidig med at man er en voksende iværksætter, er hvor meget tid og energi man har til at kunne ligge i forholdet. Organisering og tidsstyring er ikke kun vigtigt og brugbart for at drive en virksomhed, men det kan også bruges i parforholdet
Som en travl forretningsejer er det udfordrende at nå det niveau af kommunikation og nærhed, som et lykkeligt og sundt forhold kræver. Mange mennesker vælger endda slet ikke at involvere sig i romantiske forhold, når de er ved at starte deres virksomhed op. Nogle er dog allerede i et dedikeret forhold når de starter deres virksomhed og skal have livet til at fungere med både det personlige og deres arbejde.

Iværksætter i et godt parforhold

 

Bliv mester til tidsstyring

Der er kun 24 timer i døgnet og otte af dem bruger vi på at sove. Det vil sige at der kun er 16 timer til at kunne arbejde, være sammen med familien, vedligeholde et parforhold og spise, samt finde overskuddet til at forberede sig til næste dag. Som iværksætter løber tiden hurtigt af med en, når det kommer til arbejde og man ender med at bruge størstedelen af de 16 timer på at arbejde derud af. Derfor er det vigtigt at få styr på sin tid, så man både har tid til arbejde og kvalitetstid med den man holder mest af.

Den første tommelfingerregel er at planlægge hver time i ens dag, her kan man inddele hver tidsblok med ens forskellige prioriteter, arbejdstid, familie, parforholdet, søvn og ens forretning. Det er næsten umuligt at balancere sit forhold, mens man arbejder hårdt på sin nye forretning, hvis man altså ikke kommunikere med er ens partner om hvad de har behov for i forholdet.

Et trick man kan gøre for at skabe kvalitetstid med sin partner, kan være at man vælger dage, hvor der er dedikeret tid til sit parforhold. Her kan man vælge aktiviteter som ligger udenfor dagligdagens rutinemæssige opgaver og som er med til at dække begge jeres behov i forholdet. Man skal dog huske at tage højde for, hvor meget tid nogle arbejdsopgaver i erhvervslivet tager, så man ikke ender med at ikke kunne overholde hvad man lover til sin partner eller sine kunder.

 

Kommunikation er nøglen frem

Glad arbejdende iværksætter par
Som iværksætter træffer man mange komplekse valg i erhvervslivet, som er vigtigt for ens virksomhed. Man tænker dog ikke over at disse valg kan have en indirekte virkning på ens parforhold. Dette kan især gælde når det kommer til finansielle investeringer og møder, der kan komme i konflikt med hvad man som et par har af fælles mål for fremtiden. Som iværksætter er det vigtigt at være åben og kommunikere over for sin partner, hvad det er ens mål, prioriteter og ønsker er for ens forretning, så der kan skabes tillid og forståelse til en, når der tages beslutninger.

Der kan skabes længere konflikter i forholdet, når man ikke gør det klart hvad det er der foregår i virksomheden. Man har ofte fornemmelsen at ens partner måske ikke vil kunne forstå, hvad det er for nogle problemer og handlinger man skal tage i sin forretning. Derfor vælger man nogle gange ikke at fortælle dem om det, som kan skabe gnidninger i forholdet. Man kan fjerne disse gnidninger ved at tage små rolige samtaler omkring hvordan det går i virksomheden, dette vil bidrage til at ens partner forstår hvad det kræver at have en forretning. Samtidig vil det skabe gensidig tillid, da man vælger ikke at undlade information i sit parforhold.

Der findes mange forskellige arbejdsgange og måder at agere på i erhvervslivet, der kan være svært at forstå for personer der ikke befinder sig i det. Ved at skabe sig et parforhold, der er tilgivende, forstående og empatisk vil der er plads til alle de utilregnelige valg der kommer i forbindelse med at starte ny virksomhed.

Som sagt kan det være svært at balancere sit personlige parforhold med sit arbejdsliv og især når man er iværksætter. Mange problemer kan dukke op og det kan nogle gange være for meget at håndtere for bare to mennesker. Man skal derfor ikke være bange for at søge hjælp hos professionelle og få hjælp til parforholdet.

 

Udover det der står i denne artikel, kan man se denne video. Som giver et godt overblik over tre ting man kan tage med for at skabe et godt forhold.