Sponsoreret indhold.
Som nystartet selvstændig er der mange ting at holde styr på. Det kan hurtigt hobe sig op, og derfor kan det være en god ide at outsource opgaverne, hvor det er muligt. Nystartede virksomheder har sjældent et stort team bag sig, ja måske består virksomheden kun af dig, og derfor er der mange opgaver at se til for at få hjulene til at køre rundt. Hvis du vil undgå at køre dig selv ned inden for det første halve år, og i værste tilfælde dreje nøglen om, så kan løsningen være at få hjælp af en ekstern bogholder eller revisor.
Få en bogholder til at stå for den økonomiske drift
Som selvstændig følger der automatisk økonomiske poster med. Men blot fordi du er en iværksætter, er det ikke sikkert, at du er en haj til økonomi. Derfor kan mange godt køre sur i regnskabet, hvilket kan få fatale konsekvenser i sidste ende. En bogholder er den oplagte løsning til dig, som ikke har forstand eller tid til at varetage den økonomiske del.
En bogholder hjælper dig bl.a. med at opsamle data til udarbejdelse af regnskab, beregner løn og skat, afstemmer årsregnskab, gør bogføring klar til revision, rykker for betalinger osv. I dag har du mulighed for selv at bestemme, hvor meget inde over din bogholder skal være, men hvis du behov for det, kan du sagtens outsource hele bogføringen til din bogholder.
Få professionel økonomisk rådgivning af en revisor
Nogle selvstændige kan godt lide at tage del i det økonomiske aspekt selv. Hvis du er en af dem, kan du vælge at hyre en revisor. En revisor fungerer mere som en rådgivende instans, der bl.a. giver gode råd i forhold til fx årsregnskab, skat eller forhandlinger. Ligeledes sørger revisoren for, at du overholder alle lovgivninger og vedtægter og dermed ikke kommer i juridisk klemme.
Derudover hjælper revisoren typisk med at revidere et allerede udarbejdet regnskab. At hyre en revisor forudsætter altså, at du selv er i stand til at udarbejde din virksomheds regnskab, hvorfor det kræver en smule økonomisk sans fra din side af.
Forskellen på en bogholder og revisor
Som det fremgår, er der altså nogle essentielle forskelle på en bogholder og en revisor, og for at du kan træffe det bedste valg, får du her et kort oprids af disse forskelle:
Bogholder:
- Har typisk taget en kortere uddannelse ofte inden for administration eller kontor – det kan fx være kontorelev
- Udarbejder regnskaberne
- Står ofte for den daglige økonomiske drift
- Mulighed for at outsource al økonomi til
Revisor:
- Har taget uddannelsen til revisor
- Reviderer allerede udarbejde regnskaber
- Har en rådgivende rolle
- Ingen mulighed for at outsource økonomien, men du kan få hjælp til bl.a. årsregnskab og skat
Uanset hvad dine behov er, om du eksempelvis er skarp eller det kniber med regnskabsposterne, har tiden til det eller blot ikke gider denne del af at drive en virksomhed, så kan du ved at hyre en bogholder eller revisor få hjælp til at holde styr på økonomien.