6 egenskaber der gør mødre til de perfekte iværksættere

Like og følg os!
Pin Share

Sponsoreret indhold.

En mor der arbejder

Man behøver ikke at vælge mellem familie og iværksætter livet

Skal en kvinde vælge mellem familie og karriere? Tage mindre tid på arbejdet for at få livet til at hænge sammen? Nej, det skal hun ikke. Dette synspunkt er mere end forældet i vores moderne samfund og det er netop det at man er mor at man har færdigheder, der kan gøre det nemmere at starte en virksomhed.

Karriere og familie er ikke længere gensidigt eksklusive. Det kan være muligt for en kvinde at både opdrage flere børn og samtidig bygge en forretning op ved siden af. At opbygge et firma kan være lige så nervepirrende og tilfredsstillende som er opdrage et barn. Herunder vil du finde 6 eksempler på hvorfor mødre har værktøjer som de kan bruge til iværksætterlivet.

 

1. Bedre håndtering af problemer og konflikter

Som mor er du vant til at ikke have alt til at gå som planlagt. For eksempel kan du være ude for at dit barn er vådligger, et problem der tager mange kræfter at arbejde med. Her kan det både være et dagligt og natligt problem, som skal håndteres med både gode rutiner og omsorg. Det kan være stressende og hårdt for en mor at skulle håndtere problemet med sengevædning. Men når situationen er klaret og man får et smil fra sit barn, gør det hele indsatsen det værd.

Denne situation kan være meget ens, når man starter virksomhed. Planerne er ødelagt, økonomien truer og nogle gange føler man sig drænet. Men som et barns smil, kan din virksomheds mindste fortjeneste sætte dog på rette spor igen. For som mor værdsætter du også de små ting i livet.

 

2. Sindsro er en sand velsignelse

De fleste mødre mister ikke deres nerver over hver lille ting. Hvis barnet snubler en gang, behøver ambulancen ikke at tilkaldes. Hvis de smadrer noget, sker der bare. Fokus er på at tilbringe tid med barnet og nyde samværet med dem, på trods af mindre uheld.

Denne form for fokus er også vigtig for iværksættere. Det nytter ikke at gå i panik over hvert lille problem der opstår, men at holde øje med de langsigtede mål. Så arbejdet ikke kun kan blive mere afslappet, men også styret fremad.

 

3. Den perfekte tidsstyring i en stressende hverdag

Nogle dage er simpelthen helt planlagte. Skole, indkøb, træning, fodboldstræning, alt skal arrangeres. Men det er netop her, hvor mødre for det meste er eksperter, for trods alt det som skal gøres, hænger hverdage stadig sammen. Selv med spontane ændringer.

Tidsstyring er lige så vigtig for iværksættere. Man skal ikke miste oversigt over opgaverne og vide nøjagtig, hvornår tingene skal være færdige til, for at nå sit mål. Med mange små opgaver, skal man kunne estimere, hvor tiden skal investeres. Først da kan et firma ledes lige så effektivt som en familie.

 

4. Den konstante rolleændring

Mødre står for flere forskellige roller hver dag. Foruden mor rollen er de ofte også alt-mulig-mand, morale politi for deres teenagere, kok og legekammerat. Hun er også nødt til at tilegne sig nogle færdigheder i løbet af tiden, for at kunne følge med. Det er netop denne vilje til at prøve nye ting, der adskiller en mor.

Situationen ligner igen en iværksætter. Selvfølgelig har de også noget grundlæggende udstyr, men de skal samtidig være fleksible i løbet af deres karriere og få nye færdigheder, hvis der er behov for det. Hvis man ikke gør det, kan man risikere at skulle overgive sig til de udfordringer som man står over for.

 

5. Bedre håndtering af selv-tvivl

Afslag er den del af en mors daglige forretning. For eksempel når den lille bliver et far-barn eller teenageren ikke længere vil have at vist omsorg. Disse er ikke lette situationer, især når man har givet alt for sit barn. Men omvendt fortryder mødre normalt ikke den tid og hengivenhed som de har givet deres barn, fordi de ved hvorfor de gjorde det.

Som vi alle ved så er afvisning intet nyt for iværksættere. Nogle gange kan du bare ikke finde långivere eller hele kernen i virksomheden viser sig at være et flop. Mange iværksættere tager disse tilbageslag meget personlige i stedet for at se fremad. Her har mødre den fordel at de er mere i stand til at fokusere på de store slutmål. Så problemerne tilbøjeligt bliver mindre forstyrrende, selv når det går helt galt.

 

6. Oversigt over økonomien

Ofte er familiens hverdags økonomi i mors hænder, som betyder at hun har styr på de forskellige indkøb der skal laves. Det er ikke billigt at opdrage børn, så der ligger en stor opgave i at beslutte hvor pengene skal bruges henne. Især når det kommer til ekstraomkostninger, såsom ture til forlystelsesparker eller ferier, skal der prioriteres.

Hvis du starter din egen virksomhed, går det meget ens. Iværksættere starter normalt med begrænset egenkapital og er nødt til at udvikle en fornemmelse af, hvad der gør en investering værd. At bruge penge på det forkerte sted kan ødelægge det for en nyopstartet virksomhed. Derfor er det en fordel, hvis du allerede har viden om styring af økonomi inden man starter virksomhed.